Zgodba

Prenova spletnega portala IMT s TYPO3 sistemom

Težave s spletno stranjo so preteklost


Podatki o podjetju

 

Inštitut za kovinske materiale in tehnologije – IMT

Lepi pot 11

SI-1000 Ljubljana

 

Kratka Predstavitev Inštituta za kovinske materiale in tehnologije

dr. Matjaž Godec, direktor

 

Dejavnost: Raziskovanje na področju sodobnih kovinskih materialov in tehnologij

Število Zaposlenih: 51

 

Inštitut kot multidisciplinarni javni raziskovalni zavod, povezan z visokošolskimi organizacijami v okviru programa dela inštituta izvaja kot javno službo raziskovalne programe, ki predstavljajo zaokroženo področje raziskovalnega dela, za katerega je pričakovati, da bo v svetu aktualen še v naslednjem desetletju in je hkrati za Slovenijo tako pomembno, da obstaja državni interes, da se na tem področju dolgoročno raziskuje. Inštitut opravlja temeljno in aplikativno raziskovanje ter skrbi za razvoj in delovanje infrastrukture v okviru Raziskovalne in inovacijske strategije Slovenije.

 

Inštitut se vključuje v domačo in mednarodno znanstveno raziskovalno dejavnost in se v ta namen povezuje s sorodnimi organizacijami doma in v svetu.

Inštitut bo zagotavljal vsestransko dostopnost ter uporabo znanja v družbi in gospodarstvu, prenos raziskovalnih dosežkov v prakso, popularizacijo znanosti, širjenje znanstvene kulture in obveščanje javnosti.

 

Inštitut v okviru svoje dejavnosti daje poseben poudarek znanstvenim osnovam za varstvo okolja in spremljanje procesov v njem ter razvoju novih in čistih tehnologij.

 

 

Kakšen je bil povod za SPREMEMBE?

dr. Črtomir Donik, raziskovalec, sodelavec pri izdelavi nove spletne strani

 

Ključne težave, s katerimi se je inštitut srečeval pri prejšnji spletni strani so bile poleg zastarelega dizajna, totalne reorganiziranosti inštituta z novim vodstvom, ki je usmerjeno v prihodnost z jasno vizijo, zastarelega koncepta celotne spletne strani tudi neodziven partner, ki nam je urejal spletno stran. Celoten sistem urejanja spletne strani je bil zasnovan na poznavanju  celotnega dizajniranja spletnih strani s pomočjo programskih orodij kot so Dreamweaver in HTML programskega jezika potrebnega za malenkostno spremembo le-te.

 

 

Zakaj smo izbrali prav to rešitev?

 

Kot smo že prej omenili, smo poiskali s pozivom za ponudnika prenove spletne strani IMT in na ponudbo se je odzvalo tudi podjetje ORG TEND d.o.o., z  najkakovostnejšo rešitvijo za naše probleme. Ker že vrsto let uspešno sodelujejo z nam podobnimi inštitucijami (vlada, javna uprava, nevladne organizacije...) smo se za nasvet obrnili na njihove strokovnjake, saj so nam zaradi odličnega poznavanja delovanja in naših želj lahko še bolj plastično prikazali prednosti in slabosti posameznih želenih orodij za urejanje in izgradnjo spletne strani kot smo si jo želeli. Kmalu je sledila odločitev da je prava rešitev za naš inštitut najboljša rešitev, ki jo ponuja podjetje ORG TEND d.o.o., s paketom TYPO3, ki je Odprtokodni (open source) sistem za prikaz in urejanje spletnih vsebin, ki ponuja popolno prilagodljivost in razširljivost, hkrati pa omogoča urednikom spletišč učinkovito urejanje spletnih vsebin. Za ta predlog rešitve smo se odločili saj  omogoča enostavno organiziranje in objavljanje vsebine na spletišču iz katerekoli lokacije z dostopom do interneta in brez potrebe po poznavanju HTML ali katerega drugega programskega jezika. Dostop do sistema je omogočen preko spletnega brskalnika, brez posebnih nastavitev ali dodatnih inštalacij. Optimirati želimo še marsikateri proces in hitro spremembo spletne strani, kar si poprej sploh nismo znali predstavljati, da bi lahko upravljali s spletno stranjo z nekaj preprostimi kliki miške kjerkoli že smo.

 

 

Naši cilji za JUTRI

 

Na dolgi rok pa upamo, glede na dobre izkušnje in hitro odzivnost podjetja ORG TEND d.o.o., na osnovno in napredno optimizacijo intrenetne strani, tako da pridemo z našimi osnovnimi dejavnostmi na prve strani Google in drugih podobnih brskalnikov. Ker imamo s podjetjem ORG TEND d.o.o. dobre izkušnje in jih želimo le še nadgrajevati pričakujemo tudi nadaljnje možnosti  izobraževanja priporočanja glede optimizacij in novitet na področju tako spletnih rešitev kot tudi na trgu drugih sodobnih tehnologij.


Partnerji ORG. TEND
siterip.biz