Zgodba

"Delo brez stresa"

Uvedba Microsoft Windows Small Business Server 2003 v podjetju Menerga d.o.o.


Problem ...

S potrebo po osrednjem shranjevanju in organizaciji poslovnih podatkov so se soočili tudi v podjetju Menerga, ki se ukvarja s proizvodnjo naprednih klimatskih sistemov. Rast podjetja je zahtevala tudi reorganizacijo in optimizacijo poslovanja. "Opazovali smo svoje poslovanje in poskušali ugotoviti, kako lahko izboljšamo storilnost v podjetju," je povedal Danijel Muršič, (direktor).

 

V podjetju so preizkušali številne tehnološke in organizacijske rešitve, ki bi jim omogočale učinkovitejši in produktivnejši način dela, vendar nobena ni ustrezala zahtevam, ki so si jih zastavili. "V poslovanju smo uporabljali veliko dokumentov v različnih oblikah, iskali pa smo rešitev, ki bi nam omogočala razbremenitev zaposlenih in posledično višjo storilnost," je poudaril Muršič.

 

... in rešitev

V sodelovanju s podjetjem org.TeND so se odločili za izgradnjo rešitve na platformi Microsoft Windows Small Business Server 2003, ki jim nudi skupni dostop do interneta in elektronsko pošto ter, najpomembnejše, orodje za skupno shranjevanje podatkov. "Odpravili smo odvečno stalno iskanje dokumentov, saj imajo sedaj zaposleni možnost hitrega dostopa do centralno organiziranih podatkov, ki jih potrebujejo pri svojem delu," je povedal Muršič. Z osrednjim shranjevanjem in urejanjem podatkov so zmanjšali čas, potreben za iskanje in izmenjavo dokumentov med zaposlenimi.

 

Z uvedbo sporočilnega sistema so v Menergi uspeli izboljšati tako interno komunikacijo kot tudi komunikacijo z zunanjimi strankami ter partnerji. Uspešno izvedena informacijsko podprta reorganizacija jim omogoča uspešnejše, udobnejše ter hitrejše poslovanje.


Partnerji ORG. TEND
siterip.biz