Novica

12.05.2015

Uraden »Press Release«: Partnerstvo Cyberoam & ORG. TEND d.o.o.

Maribor, 12. Maj 2015

Cyberoam združil moči s podjetjem ORG. TEND d.o.o. in podpisal distributersko pogodbo

Podjetje Cyberoam, kot vodilni svetovni ponudnik naprav za varovanje poslovnih omrežij (UTM naprav), je danes oznanilo, da je v Sloveniji združilo moči s podjetjem ORG. TEND d.o.o. in so tako podpisali partnersko pogodbo za distribucijo Cyberoam UTM naprav v Sloveniji.

Družba Frost & Sullivan je izvedla raziskavo trga – »Overview of the European Network Security Market’ by Frost & Sullivan«, katera je pokazala trend povečevanja kompleksnih kibernetskih kriminalnih dejanj, diverzifikacijo obstoječih kibernetskih incidentov ter posledično povečano negativno publiciteto. Vse to so dejavniki, ki napovedujejo rast prodaje UTM naprav v Evropi, temu primerno pa se situaciji na trgu prilagaja tudi podjetje Cyberoam.

V Evropi je situacija podobna kot v drugih regijah širom sveta, večina vsakodnevnih opravil je odvisna od povezovanja na svetovni splet, zato ne čudi dejstvo, da se število kibernetskih napadov v zadnjih letih eksponentno povečuje. Vse to jasno nakazuje, da organizacije potrebujejo celovito zaščito za njihovo poslovno omrežje, da s tem ustrezno zaščitijo svoje podatke, zagotovijo varnost tudi na poti ter hkrati skladnost z različnimi EU predpisi.

Evropski trg varnostnih rešitev definitivno raste, poleg tega pa se vse bolj povečuje tudi tako potrebno zavedanje o zagotavljanju ustreznega nivoja varnosti. Podatki kažejo, da je bilo na evropskem trgu vseskozi prisotno tudi povpraševanje po t. i. »premium« produktih, ki poskrbijo za celovito zaščito podatkov, poslovnega omrežja in procesov. Vsa ta dejstva kažejo v prid podjetju Cyberoam, ki namerava tako še bolj agresivno nastopiti in se utrditi na evropskem trgu varnostnih rešitev.

Združitev moči, s podjetjem ORG. TEND d.o.o., je eden izmed korakov naprej k zastavljenem cilju. ORG TEND d.o.o. že vrsto let tesno sodeluje s priznanimi svetovnimi ponudniki strojne in programske opreme in se pozicionira kot »Value Added Distributor«. Podjetje je specializirano za razvoj, implementacijo in integracijo najsodobnejših informacijskih tehnologij v poslovnih sistemih, ne glede na njihovo dejavnost ali velikost.

Ga. Palak Shah, vodja prodaje za vzhodno Evropo, Cyberoam je dejala: »ORG. TEND smo identificirali kot partnerja z vizijo in izkušnjami s področja distribucije varnostnih rešitev, zato smo prepričani, da nam bodo pomagali povečati prisotnost Cyberoam UTM naprav na slovenskem trgu. S svojimi izkušnjami iz regije jim bomo pri tem pomagali, da bo tudi ORG. TEND našel prostor za rast in nove poslovne priložnosti, skupaj pa bomo tako dosegli »win-win« situacijo.«

»Glavna dejavnost podjetja ORG. TEND je razvoj, implementacija in integracija informacijskih tehnologij, skupaj z distribucijo izbranih varnostih rešitev,« je dejal direktor podjetja, Aleš Polajnko. Dodal je še: »Zagotavljanje neprekinjenega poslovanja, učinkovita IT podpora poslovnim procesom ter zagotavljanje vrhunskega nivoja varnosti v poslovnih omrežjih, so naše prioritete. Z naborom Cyberoam-ovih rešitev bomo lahko našim partnerjem ponudili dodaten nivo varnosti, nove funkcionalnosti, hkrati pa bodo dobili rešitev, ki optimizira njihove stroške in omogoča odlično nadgradljivost in prilagodljivost.«

S prisotnostjo v več kot 125 državah širom sveta, se Cyberoam identificira kot vodilni ponudnik varnostnih rešitev, ki so kos vsakodnevnim in kritičnim varnostnim IT izzivom v vsakem poslovnem okolju, ne glede na velikost ali dejavnost. Cyberoam je znan kot vodilni inovator na trgu varnostnih rešitev, kar dokazuje dejstvo, da se nahaja med vizionarji po Gartnerjevem kvadrantu ponudnikov UTM naprav.

O podjetju Cyberoam Technology Limited

Cyberoam Technologies, je del skupine Sophos Company, in so svetovni ponudnik NGF (Next-Generation Firewalls) in UTM (Unified Threat Management) naprav za varovanje omrežij. Zagotavljajo varnostne rešitve naslednje generacije, tako za fizična kot tudi virtualna okolja. Portfelj rešitev dopolnjujejo fizična ali virtualna konzola - Cyberoam Central Console. Gre za napravo, ki omogoča centralizirano upravljanje večjega števila Cyberoam UTM naprav na oddaljenih lokacijah. Omeniti pa je potrebno še Cyberoam iView rešitev, ki omogoča inteligentno zbiranje vseh dogodkov in aktivnosti ter omogoča napredno poročanje na nivoju uporabnika. Cyberoam se lahko pohvali s številnimi priznanimi nagradami in certifikati, nekateri izmed njih so EAL4+, CheckMark UTM Level 5 Certification, ICSA Labs, IPv6 Gold logo, so člani konzorcija “Virtual Private Network Consortium”. Vse dodatne informacije so na voljo na njihovi spletni strani www.cyberoam.com.

Partnerji ORG. TEND
siterip.biz