Novica

26.11.2013


Ukinitev podpore za Windows XPLe še nekoliko več kot pol leta smo oddaljeni od aprila 2014, ko se izteče splošna podpora za izdelke Windows XP, Office 2003 in Internet Explorer izteka aprila 2014. Po 8. aprilu 2014 Microsoft ne bo več zagotavljal novih varnostnih posodobitev, popravkov za pomanjkljivosti, ki niso povezane z varnostjo, možnosti za brezplačno ali plačljivo podporo ter posodobitev spletnih tehničnih vsebin.

 

S prehodom s sistema Windows XP se izognite resnim tveganjem in si obenem odprite pot do povečane storilnosti, nižjih stroškov in novih načinov uporabe osebnih računalnikov in drugih naprav.

 

Windows XP vas pomanjkljivo ščiti pred napadi

 

Windows XP je bil prvič predstavljen pred več kot desetletjem. Od takrat se je okolje, v katerem poslujete bistveno spremenilo. Število uporabnikov interneta se je s 50 milijonov povzpelo na 2,7 milijarde, spletni kriminal pa je postal resna grožnja podjetjem. Z nadaljnjo uporabo sistema Windows XP se izpostavljate resnim grožnjam, saj je tveganje okužbe s škodljivimi programi pri Windows XP kar 21-krat večje kot pri sistemu Windows 8.

Nevarnost predstavljajo tudi hekerji, ki ne napadajo več le javnih spletnih strani velikih podjetij, temveč se osredotočajo na podjetja vseh velikosti. Prav tako si napadalci danes prizadevajo ukrasti osebne podatke o strankah in zaposlenih, intelektualno lastnino in druge dragocene informacije na vaših računalnikih.

Morebitni napadi pomenijo tudi neposredno poslovno škodo – stroški posledic napada na veliko podjetje lahko presežejo milijon EUR, stroški za mala podjetja pa znašajo od 40.000 do 75.000 EUR.

 

Windows XP pomeni višje stroške poslovanja

 

Windows 8 prinaša nove priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja in hitro prilagajanje spremembam na trgu. Raziskava podjetja IDC je pokazala, da prehod s sistema Windows XP prinaša neposredne poslovne rezultate.

 

  • V 3-letnem obdobju so organizacije s prehodom na Windows 8 dosegle 137-odstotno dobičkonosnost naložbe.
  • Zaradi manj virusov, vzdrževanja in okvar je prehod na sodoben operacijski sistem v povprečju storilnost podjetja povečal za 7,8 ure na leto na delavca.
  • Letni stroški vzdrževanja sistemov z Windows 8 so se znižali za skoraj 550 EUR.
  • V primeru težav se po zaključku podpore ne morete več obrniti na Microsoft ali partnerje.

 

Windows 8 vključuje celoten nabor tehnologij za preprosto upravljanje in vzdrževanje osebnih računalnikov, s katerimi lahko zagotovite nemoteno delo in storilnost svojih zaposlenih.

 

Prehod na Windows 8 odpira vrata v prihodnost

 

Poročilo podjetja Gartner je pokazalo, da številni neodvisni razvijalci programske opreme z novimi različicami svojih rešitev v letu 2011 niso več podpirali sistema Windows XP. V letu 2012 je bil ta trend še bolj očiten.

S prehodom na Windows 8 si odprete vrata do sodobnih aplikacij in orodij, s katerimi lahko vi in vaši zaposleni izkoristite prednosti družabnih omrežij, napredne komunikacije in rešitev za povečanje storilnosti. Prav tako se vam z Windows 8 odpira priložnost za vpeljavo tabličnih računalnikov in drugih rešitev za podporo mobilnim uporabnikom.

 

Kako naprej?

 

Ne čakajte na zaključek podpore. Z načrtovanjem prehoda začnite še danes, saj so vaši poslovni podatki in rešitve preprosto preveč dragoceni, da bi jih lahko prepustili naključju.

Za vsa dodatna vprašanja ali informacije o dodatnih možnostih za vas smo vam na voljo, pokličite na 02 250 57 55 ali nam pišite na prodaja[@]tend.si.
Partnerji ORG. TEND
siterip.biz