IP telefonija

Cisco IP telefonija

Imate vse večje potrebe po telefonskih namestitvah?

Če uvedete sistem IP telefonije, lahko zgradite omrežno infrastrukturo, ki je fleksibilna, razvojna in upošteva konvergenco podatkov. Omenjena arhitektura z minimalnimi stroški uvajanja novih storitev (video konference) in odpiranjem novih delovnih mest olajša razvoj podjetja.

 

Želite imeti dostop do novih storitev, ki ponujajo dodatno vrednost?

Sistem IP telefonije omogoča uporabo storitev, ki so za vaše podjetje koristne in to takrat, ko jih potrebujete. Lahko se nadgrajujejo tako, da ustrezajo vašim posebnim zahtevam, finančna vlaganja pa s tem ne predstavljajo več ovire v vašem razvoju.

 

Vam prehajanje zaposlenih iz ene lokacije na drugo predstavlja nočno moro?

Sistem naslavljanja IP protokola, ki ga vsebuje sistem IP telefonije, omogoča vsakemu zaposlenemu spremembo delovnega mesta, pri čemer obdrži nespremenjeno telefonsko številko. Tako se končajo nočne more zaposlenih v telefonskih centralah.

 

Prenos govora preko IP omrežja je učinkovit in ekonomičen. Omogoča integracijo vseh načinov komunikacije (telefonska centrala, mobilni telefon, e-pošta). Vzpostavitev kvalitetnega in zanesljivega IP omrežja je eden izmed najpomembnejših dejavnikov v podjetjih.

 


Prednosti IP telefonije

Enostavno upravljanje z infrastrukturo

S pomočjo združenega sistema informacij lahko prenesete baze podatkov, aplikacije, strežnike, omrežna orodja in drugo na to edinstveno arhitekturo. Ta način v veliki meri poenostavlja upravljanje omrežja in njegovo uporabo.

 

Zmanjševanje stroškov

Stroški telefonskih pogovorov se zmanjšujejo, ker združevanje podatkov omogoča, da telefonski pogovori potujejo skozi podatkovno omrežje v IP paketu. S tem se izognemo uporabi PSTN omrežja (javno telefonsko omrežje). Rezultat pa se izrazi v nižjih telefonskih računih, posledično pa se s tem investicija povrne.

 


Prikaz arhitekture sistemaGradniki sistema

Namen

Opis

IP telefonska centrala - usmerjevalnik

Glavni namen IP telefonske centrale je obdelava klicev. S tem so lastnosti in funkcije telefona razširjene tudi na opremo IP telefonije (glasovni prehod, IP telefoni, IP telefonske aplikacije)

Terminal IP telefonije (IP Telefoni)

Ethernetno stikalo z dvema portoma na vsakem IP telefonu omogoca neposredno zvezo z Ethernet 10/100 BaseTX omrežjem preko RJ-45, hkrati pa uporablja LAN zvezo za telefon in racunalnik. IP telefoni se polnijo preko Ethernetnega kabla.

Telefonski terminali in terminali za konferencno zvezo

Naprave omogocajo pogovore brez prekinjanja ali deformacije glasu in sodi v sam vrh akusticne tehnologije. Pogojem v prostoru se prilagajajo avtomatsko.

Aplikacija za IP telefonijo (CCME - Cisco Call Manager Express)

Močno programsko orodje za sodelovanje multimedijev. Omogoča telefoniranje preko računalnika in vključuje vse funkcije klasičnega telefona. Ravno tako se lahko uskladi z določenimi konferenčnimi aplikacijami.

Strojna naprava z glasovnimi in omrežnimi karticami

Omogoča opcijsko povezljivost s tradicionalnimi telefonskimi mrežami, tradicionalne telefonske opreme (npr. faks) z IP omrežji in IP telefonskimi napravami.

Partnerji ORG. TEND
siterip.biz