Websense

Filtriranje neprimernih vsebin

WEBSENSE Inc. je vodilno podjetje na področju filtriranja neprimernih vsebin na internetu ter preprečevanja zlorab interneta znotraj podjetij, univerz, šol in drugih ustanov. Po podatkih IDC, Frost and Sullivan in drugih neodvisnih svetovalnih podjetij je WEBSENSE Inc. vodilni svetovni proizvajalec programskih rešitev za filtriranje spletnih vsebin in se nahaja na 13. mestu med najhitreje rastočimi podjetji v računalništvu.

 

Rešitve podjetja uporablja več kot 22 milijonov uporabnikov in so priljubljene pri vodilnih podjetjih tako v Evropi kot drugod (Fortune 500 in FTSE 100) ter tudi pri vladnih organizacijah in v šolstvu. Rešitve WEBSENSE dvigujejo produktivnost zaposlenih v podjetjih, ki imajo dostop do internetnih servisov, ter hkrati varujejo omrežja pred internetnimi grožnjami z proaktivno varnostjo, ki dopolnjuje tradicionalno zaščito pred virusi in drugimi škodljivimi vplivi interneta, tako na strežnikih kot delovnih postajah.

 

 


Websense rešitve

Websense CPM je obsežna varnostna rešitev za namizne in prenosne računalnike in tudi strežnike, ki lahko proaktivno ščiti podjetje pred znanimi in neznanimi grožnjami za delovne postaje.

 

CPM preprečuje nameščanje in zaganjanje neavtoriziranih aplikacij in vsiljuje pravila rabe aplikacij. To omogoča obsežna podatkovna baza aplikacij porazdeljenih po kategorijah, ki se vsak dan dopolnjuje z novimi podatki; poznavalci bodo tukaj takoj zaznali podobnost z Websenseovo napredno in obsežno bazo kategoriziranih spletnih naslovov in protokolov, ki jo koristita filtrirni rešitvi.

 

CPM je alternativa za sisteme za preprečevanje vdora HIPS (Host Intrusion Prevention System), ki pa je enostavnejša za implementacijo, učinkovita, predvsem pa manj tvegana alternativa. Ker baza vsebuje obsežne podatke o aplikacijah z belega (koristne) in črnega (škodljive) seznama, ki so podrobno kategorizirane, je administratorjem omogočeno definirati podrobna, dinamična in zelo fleksibilna pravila rabe aplikacij.

 

Zaščita aplikacij dopolnjuje filtriranje spletnega prometa in protokolov, antivirusno rešitev za delovne postaje in osebno požarno pregrado, s čimer lahko dosežemo še tako zahtevno raven varnosti na delovnem računalniku.

 

 

Naštejmo še nekaj funkcij, prednosti oz. razlogov za uporabo rešitve CPM:

 • CPM naslavlja in odpravlja pomanjkljivosti obstoječih tradicionalnih varnostnih rešitev in s tem dopolnjuje celostno varnost.
 • CPM prepreči zaganjanje in nameščanje škodljivih oz. nedovoljenih aplikacij.
 • Z zaznavanjem aplikacij in vsiljevanjem pravil rabe le-teh zaustavlja škodljive programe in hkrati zagotavlja skladnost s standardi in zahtevami ter viša produktivnost.
 • Preprečevanje poseganja aplikacij v Windows Registry, sledenje sumljivim dostopom do tega ključnega in hkrati varnostno občutljivega elementa operacijskega sistema.
 • Lahko omogoči povišana varnost v oddaljenih pisarnah in pri mobilnih uporabnikih.
 • V navezi z NAC rešitvijo (Network Access Control) omogoča definiranje in vsiljevanje pravil za naprave, ki se želijo povezati v omrežje, in jim po potrebi tudi onemogoči dostop.
 • Z integracijo z drugimi varnostnimi rešitvami omogoča zaščito pred nevarnostmi od znotraj in delovanje požarne pregrade v odvisnosti od aplikacije.
 • Integracija s popularnimi direktoriji omogoča definiranje podrobnih varnostnih pravil na nivoju uporabnika ali skupine.
 • Omogoča zaklepanje sekundarnih pomnilniških naprav kot so optične enote (CD / DVD), USB ključki, zunanji diski idr., ali pa recimo samo preprečevanje pisanja na zapisljive nosilce.
 • Aplikacijam lahko glede na kategorijo prepreči dostop do omrežja po specifičnih portih in protokolih, s tem lahko zaustavi širjenje škodljive kode ali nedovoljeno pošiljanje občutljivih podatkov.
 • Vsebuje orodje za izdelavo naprednih poročil in analiz (ocenjevanje tveganj, podroben pregled programov in aplikacij idr) ter opozarjanje administratorjev na sumljive dejavnosti.
 • Podpora tehnologije Websense ThreatSeeker.

 

 

Povezave:

Websense na spletu 

 

 

Partnerji ORG. TEND
siterip.biz